Jonges

Over ons

Jonges?
Het schildersvak is mij met de paplepel ingegoten, mijn vader was namelijk ook schilder. In Amsterdam hielp ik vaak mee in de vakanties om alle fijne kneepjes van het vak te leren en natuurlijk een zakcentje mee te verdienen.

Opleiding
De vakopleiding schilderen was een gemakkelijke keuze, deze heb ik dan ook succesvol afgerond.  Met trots kan ik mezelf hierdoor gezel-schilder noemen en mag ik, net zoals mijn vader, het vak leren aan de nieuwe generatie. De opleiding heeft mijn kijk op het schildersvak enorm vergroot. We leerden over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en de toepassing van nieuwe materialen met andere verbindingen. Zelfs het management en het runnen van een eigen, toekomstig, schildersbedrijf werd intensief behandeld.

Ik vind mezelf ook meer dan een schilder en grap daarom dan ook vaak tegen klanten dat ik een aannemer ben, die goed kan schilderen. Het schilderwerk is de laatste stap in het gehele proces. Vaak vervangen we gehele kozijnen, het metselwerk of repareren we houtrot.


Schilder